7 Nisan 2014 Pazartesi

İtalya - Milano

Paris yazımın sonunda da söz ettiğim gibi Milano seyahatimle ilgili maceralarımızı okumaya hazırsanız, başlıyorum efendim...

Bir açıklama: Bu blog tarihi bilgiler içermemekte olup, sadece yeme içme ve gezip eğlenme fotoğrafları bulunmaktadır ;) 


Gün kaybetmemek için sabahın kör vakti yollara düştük, iyi ki de öyle yapmışız.. tatile giderken erkenden yola çıkmayı, gelirken de en geç uçakla dönmeyi çok seviyorum..Sevgilim de aynı benim gibi.. Her zaman uygun uçak bulamıyoruz ama bu defa şanslıydık..

Yaklaşık 3 saatlik uçuşun ardından Malpensa Havalimanı'na vardık..



Şehir merkezi Centrale'ye Malpensa Havalimanı'ndan otobüslerle ulaşabilmek mümkün (hani bizim havaş otobüsleri gibi) Bileti gidiş-dönüş alırsanız indirim yapılıyor. Şöyle ki, tek kişi tek yön 10 Euro iken, gidiş - dönüş aldığınızda 16 Euro.


 




Otobüslerin içinde free wifi var, yaklaşık 1 saat süren yolculuğunuz boyunca, internet ihtiyacınızı da giderme imkanı mevcut.



Centrale FS şehir merkezine geldiğimizde, metro istasyonundan 2 günlük metro ve otobüslerde sınırsız geçerli olan avantajlı bilet satın aldık (fiyat: 8,25 Euro / kişibaşı)

 



Otelimiz (Ata Hotel Executive ****) gayet merkezi konumda (Garibaldi durağı), önünde metro istasyonu ile de her yere kolaylıkla ulaşabileceğimiz gayet temiz bir oteldi.


Öğle yemeğimizi  otelimize çok yakın olan Via Durini, no. 9 "Trattoria Alle Langhe" isimli çok şirin bir restaurant'ta yedik. Soda ve şarap hayranı biri olarak buz gibi Pellegrino ve şarabımızla harika bir hoşgeldin yemeği ile kendimize ziyafet çektik.


Beef with rosemary, garlic and chilli pepper
Spinach with clarified butter

Fiyat konusunda da sizi bilgilendireyim;
Restaurantta küver ücreti de alınıyor, kişibaşı 3 Euro. Marchesi Di Barolo Şarap 14 Euro, Pellegrino 3 Euro, Risotto 12 Euro, Ispanak 6 Euro, Beef 16 Euro, 2 espresso 4 Euro; yani toplam 61 Euro :)

Sonra ver elini Corso Buenos Aires. Bizim Nişantaşı gibi çeşit çeşit mağazaların olduğu, eğlenceli bir cadde..




Corso Buenos Aires



 Milano'da en çok dikkatimi çeken otomobil Smart oldu. Tüm caddeler, sokaklar Smart'la dolu. Sürücülerin çoğunluğu bayanlar..  orada da otopark sıkıntısı olduğundan, Smart onlar için çok pratik, biz millet olarak genelde kalabalık aile olduğumuz için bize uymaz ama gerçekten bizim yollar için de Smart çok mantıklı aslında..

Buenes Aires caddesinde gezinirken, burnuma müthiş sabun ve temizlik kokuları geldi, hani şu Nescafe'nin en bayıldığım sloganı var ya "kokusunda davet var!" aynı onun gibi hipnoz olmuş bir şekilde dükkandan içeri girmiş buldum kendimi.. Aslında benzer dükkanlar bizde de var ama Lush markasını (İngiliz markası olmasına rağmen) ben ilk kez Milano'da öğrendim, sonra baktım ki Cevahir'de ve Marmara Forum'da da varmış, ilk fırsatta ziyaret edeceğim burada da. Çok güzel banyo köpükleri, sabunlar, makyaj malzemeleri, masaj kremleri... ne ararsanız var.. hepsi taptaze organik meyve ve sebze özlü, el yapımı..

Lush Milano Sabunlar






Lush Milano - Banyo Köpükleri
Genellikle bildiğimiz mağazalar vardı, o yüzden sadece binaları incelemeye verdim kendimi, ama yol boyunca rastladığım şirin objeleri de fotoğraflamadan geçemedim doğrusu.










Ne kadar şirin değil mi?



Avrupa'daki bisiklet yaygınlığı Milono'da da had safhada... Yollarda göreceğiniz kiralık bisiklet noktaları var.. herhangi bir yetkili olmadan, kredi kartınızla, kiralayacağınız bisikletleri, başka bir semtte bırakabiliyorsunuz.


Bisiklet Kiralama Noktası



Yağmur da yağmadığına göre, Milano sokaklarını daha keyifli gezmemek için hiç bir neden yok, öyle değil mi ;)



Seyahatlerimizin ilk gününde, seyahat hazırlığı, yol yorgunluğu gibi sebeplerden geldiğimiz şehre enerjisiz varıyoruz ne yazık ki.. İlk gün saat itibariyle de çabuk tükeniyor zaten.. o yüzden akşamı fazla uzatmadık..





Akşam yemeği için, turistik bir mekan yerine, yerli halkın gittiği salaş bir restaurantı tercih edelim, asıl lezzet oradadır dedik, ve dönene kadar her akşam uğramadan edemedik. Gerçekten de hem yemekler çok lezizdi (bu arada porsiyonlar kocaman, 1 kişilik yemekle 2 kişi doyar), hem şaraplar muhteşemdi, hem de çok uygundu, e daha ne olsundu ;)








Adres ve mekan adı vermem lazım tabii ki:

Woodstock 3
Via Vigevano 43 Milano

2 kişi şarap, yemek, ve tatlı dahil toplam: 26,70 Euro





1/2 şarap 4,70 Euro, 1/4 şarap 2,70 Euro.. bu arada hemen hemen her restaurantta küver uygulaması var, kişi başı 1-4 Euro alıyorlar

Ertesi gün erkenden, sokakları talan etmek için düştük yollara...



Bir tanıdığım, İtalya'da balkonda çiçek yetiştirdiğiniz takdirde, daha az vergi ödendiğini söylemişti, o yüzden mi bilmiyorum ama bazı dairelerin balkonları çiçek bahçesi gibiydi...





Yürüdük, yürüdük... çok süslü bir pastane çıktı karşımızda :)




Casa Del Pane

via vincenzo monti 56
20123 Milano



Manav


Binanın güzelliği

Kilise

Pastane

Karış karış gezdik tüm Milano sokaklarını.....


Piazza Del Duomo meydanındaki , meşhur Milano Duomo Katedrali'ne geldik heyecanla..
"Milano'nun merkezinde adını verdiği Piazza Del Duomo meydanında bulunur. 11.700 m² yüzey alanı ve 440.000 m³ lük hacimle İtalya Cumhuriyeti'nin en büyük ve 45 metre yüksekliğindeki ana nef ile Vatikan'da bulunan Aziz Petrus Bazilikasından sonra İtalya yarımadasının en yüksek ikinci kilisesidir.
Katedralin yapımına 1386'da başlanmış ve ancak 500 yıl sürmüştür. "




Duomo Katedrali
Kızımın YGS ve LYS sınavı için mum yaktım, dilek tuttum.

Günah çıkarma nasıl bir şey?







Katedralin En üst kısmında, som altından bir heykel (Madonnina) buluyor ve bunun defalarca helikopterle vs. çalınmaya çalışıldığı söyleniyor. 


Katedralin yan tarafında bulunan Galleria Vittorio Emanuele II aşağıda gördüğünüz cam tavana sahip alış veriş merkezi, dünya markalarını bünyesinde barındırmakta.. İçerisindeki lüks cafelerde de keyifli vakit geçirebilirsiniz...


Galleria Vittorio Emanuele II

Duomo Meydanı




Evet gelelim Milano'nun diğer güzel semtine... Ripa di Porta Ticinese.... Cafe-Bar ve restaurantlar yanyana.. ortada kanal.. Her mekanda müzik sesleri ve gençler..  Maalesef biz gittiğimizde kanalda su kalmamıştı.. ama normalde kanalı botla gezebilme imkanı da varmış...

Ripa di Porta Ticinese / Milan

Ripa di Porta Ticinese / Milan

Ripa di Porta Ticinese / Milan

Ripa di Porta Ticinese / Milan

Burası gece ayrı, gündüz ayrı güzel...

Ripa di Porta Ticinese / Milan



Özellikle İmas! çok popüler bir mekan, bize de Sevgili Özge'ciğim tavsiye etti.. yanındaki mekanlar boşken bile orası sürekli tıklım tıklım...

Biz kokteyl içtik tanesi 8,00 Euro...

Adres: İ M A S ! Milano
Ripa di Porta Ticinese, 11
Tel: 0239624704



Caffe Milano orada bulunduğumuz süre boyunca her gün uğradığımız bir mekandı. Aslında biraz fazla turistikti ama bulunduğu konum itibariyle çok merkezi, gelip geçen insanları izlemek ve free wifi ile vakit geçirip, yiyip içmek için on numara mekandı doğrusu...

Hatta size örnek fiyatları da vereyim;
Espresso - 3,00 Euro
Americano - 4,00 Euro - Orta boy / 6,50 Euro - Büyük boy
Cannoli (Sicilya Tatlısı) - 2,50 Euro

Caffe' Milano
Via Dante 13/15 Milano
Tel: 02 86915769
caffemilano@oltrecaffe.it

Caffe Milano iç mekan


 Yurt dışında yapılması şart olan şehir turunu yapmasak olmazdı tabii ki.. Şansımıza hava da soğuk ama güneşliydi, sarıp sarmaladık kendimizi ve 3 hat için 2 gün kullanmak üzere bilet aldık... Bilet fiyatı: kişibaşı 25 Euro


Tur esnasında verilen kulaklıkla, gezi esnasında o anda geçtiğiniz mekanları dinleme imkanı mevcut ama sadece  aşağıdaki dillerde .. 











Milano'nun her bölgesini görebilmeniz açısından bu tura katılmanızı şiddetle öneriyorum. İstediğiniz durakta inebilirsiniz, bindiğiniz yerde inmek zorunda da değilsiniz...

Aşağıda bu tur esnasında otobüste çektiğim fotoğrafları bulacaksınız ;)

Üniversite Binası






Milano Tur Otobüsü Selfiesi ;)





Otobüsle bu hatları gezme imkanınız mevcut.. 
















Milano'da diğer Avrupa ülkelerinde görmediğim bir şey dikkatimi çekti. Örneğin bir cafe veya restaurantta ellerinizi yıkayacaksınız. Musluk var ama musluğu açmak için bir kol yok!!! o zaman hemen yere eğin gözlerinizi... ayağınızı basmak için bir buton göreceksiniz.. işte şöyle;




Bizde de böyle olsa, herkesin tuttuğu muslukları tutmak zorunda kalmasak diye düşünmedim değil....

İkinci dikkatimi çeken şey ise, devletin yapmış olduğu binaların dışında bununla ilgili bir tabela var ve bu binaların hep avlusu var.. dışarıdan dev gibi kapılar sıkı sıkı kapalı, içeride çok hoş bir avlu, sonra da başka bir kapıdan binaya giriş....






Avluya giriş








Başka bir avlu




Bu da o binada oturanların zilleri


İşte sizler için böyle derin araştırmalar yaptım.. Binada oturan kişilerin isimlerini bile yazıyorum, daha ne yapabilirim :)

İtalya da olup da risotto yememek olur mu? Onu da yedim tabii ki.. Alaaa....

Risottommmmm

Orada bulunduğum süre içinde en çok tükettiğim sıvı Pellegrino soda ve şaraptı. <3<3



Deniz Mahsullü Spagetti

Napolili ustasından kapalı pizza
 Yukarıdaki enfes yemekleri de Napoli'li pizza ustasının mekanında yedik.. aklınızda olsun, pizzanın asıl yeri Napoli'ymiş. Mutlaka uğrayın derim...

Da Sasa
Via Pergolesi, 21 Milano
Tel: 02 36635169

Küver: 4 Euro (kişibaşı)
1 şişe Şarap (Chianti) 18 Euro
Deniz ürünlü Spagetti: 10 Euro
Kapalı Pizza: 8 Euro
Su: 3 Euro



Julian
Yukarıdaki şarapların dizili olduğu mekanın Adı Julian. Mekan sahibi bize yemek boyunca italyanca şarkılar söyledi :)

Yemeğin üzerine limoncello'muzu da içip cila yaptık ;)


2 kişilik pizza: 20 Euro 
Şarap: Büyük 7, küçük 4 Euro
Limoncello: 15 Euro

Mangialandia di Pozzi Clara
Via Vigevano 14 Milano
Tel: 02 58110300






Tur otobüsünde çektiğim fotoğraflardan bazıları da aşağıda...










Tur fotoları bu kadar yeter.. Şimdi gelelim oradan gelip geçerken tıpkı bizim Bebek'teki Lucca gibi sürekli tıklım tıklım gördüğümüz mekana... çok yol üzeri olduğu için biz oturmadık ama herkes çok eğleniyordu..





Capetown Cafe
Via Vigevano, 3, 20144 Milano, Italy
+39 02 8940 3053



Aşağıdaki mozaik mekan da Capetown Cafe'nin tam karşısında... çok renkli olduğu için ilgimi çekti..






Milan'da olup da bir moda etkinliğine denk gelmemek imkansız tabii ki... bizim orada olduğumuz tarihlerde de Milano Moda Donna etkinliği vardı.. 
işte size bu etkinlik dahilinde bir sokak çekimi..










Bu arada şehir Çinlilerin istilasına uğramıştı... her zaman öyle mi, bize mi denk geldi bilmiyorum ama her şeyi taklit ettiklerini düşünürsek, sürekli orada olmaları ve model çalmaları çok normal...




Yol boyunca tüm ülkelerin bayrakları sergileniyordu, bizimkini görüntülemeden olmazdı tabii ki..


Sonuç olarak bol bol gezdik, yedik, içtik ve de geldik güzel bir molanın daha sonuna.. Bir dahaki seyahatimizin nereye olması gerektiği konusunda anlaşmaya çalışıyoruz.. aslında anlaştık.. o da sürpriz olsun..