12 Temmuz 2022 Salı

İğneada - SisliVadi



Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba,

Otel fiyatlarının bu yıl korkunç gidişatı malum. Yılda en az bir kere tatil de hakkımız öyle değil mi? Ancak  bir otel tatili için 1 hafta yaklaşık 150 bin TL. ( bu fiyat odakahvaltı için) geçen yılki fiyatlarla kıyaslandığında bu fiyat abartılı gelirse  karavan, çadır, bungalov tipi ev veya daire kiralama alternatif yollarına yönelmek durumundayız. Biz de öyle yaptık. Kurban Bayramı tatilinin bir kısmını SsliVadi’de geçirmeye karar verdik ve öyle de oldu. Cennet gibi bir yer olan SisliVadi, Demirköy, İğneada'ya Bağlı. İstanbul'dan otomobil ile yaklaşık 220 km. 3 saat sürüyor. Yol Kırklareli Vize ilçesinden itibaren tek şeritli ve çok virajlı.

İğneada'ya yaklaşık 10 km kala yol üzerinde “yol bitti komutanım” adlı bir mola yeri dikkatimizi çekti. Dayanamadık ve girdik mekana. Manzara efsane (aşağıya bakınız pls), çay harikulade. Tost ve gözleme de var. Daha ne olsun? Çay 7 TL. Tost yarım ekmek olarak geliyor fiyat 35 TL.



Fotoğraf: Sevinç Önver 

biraz  moladan sonra asıl amacımız olan SisliVadi'ye doğru yola koyulduk ve mekana ulaştık 🤩 SisliVadi yolu toprak yol ve biraz dar ama iki tarafı da ağaç dolu. Karşınıza ineklerin çıkabileceğini de belirtmeliyim çünkü yol üzerinde ahır var. 🤣 Bknz 👇





SisliVadi'de çadır kurma alanı da var, modern bungalov evler de.  Biz hem çadır kurduk hem de dublex tipi ev kiraladık.  Evlerin sayısı şu an için az ancak  proje devam ediyor ve 2023 yazında  arazideki boşluklar itinayla evlerle dolacak. Böylece daha fazla insan doğanın ihtişamından faydalanacak.

Fiyatlar: çadır 100 TL/günlük - ev 1. 750 TL./ haftasonu günlük   H.içi 1.500 TL/ günlük
Cadırda kalanlar için Kahvaltı 130 TL./kişbaşı (0-12 yaş ücretsiz) 
Evde kalanlara kahvaltı fiyata dahil
Kahvaltı açık büfe, servis saati: 09:30







Fotoğraflar: Abdullah Tuncay


Evdeki ayrıntılar;
Çift kişilik yatak ve koltuk yatak (çift kişilik yatak oluyor)
Mini dolap köşesi 
Elektrikli ocak
Soba
Wifi (Ama çok çekmiyor.. zaten doğayla bütünleşin daha iyi) 😌 
Mangal
Saç kurutma makinesi 
Havlu
Terlik Şampuan Sabun 
-—— 

Yanı evde bir şeyler hazırlayacaksanız yanınıza mutfak gereçler tabak, bardak vs. almayı unutmayın. Her evin verandasında kendine ait masası var var ki o masada kuş sesleri eşliğinde bir şeyler içmek insanın ömrüne ömür katar. Keçiler, oğlaklar, Kırlangıçlar, at, eşek… tam bir çiftlik havası 

Fotoğraflar: Abdullah Tuncay









Mangal için etleri İğneada'da yerel marketten kasaptan alabilirsiniz. Kasap köfteyi tavsiye ederim. Sebze fiyatları da İstanbul'a göre uygundu.

Gündüz hava sıcak ancak akşamları serin oluyor.  Yanınıza kalın giysi, çorap vs. almayı unutmayın. Bu arada evlerin camlarında sineklik var ama eve bol bol karasinek doluyor. Biz sivrisinek olur diye tahmin ediyorduk, yanımızda da losyon götürdük fakat kullanmadık çünkü sivrisinek yerine kara sinekle cebelleştik. Karasinek sabah uykularını nasıl böler bilirsiniz, kıssadan hisse; karasinek için temkinli olun derim 😉




D E N İ Z 

R ı ht ı m Beach

Gündüz sıcak olduğu için deniz olayını da deneyimlemek istedi. Karşımıza Rıhtım Plajı diye bir yer çıktı. Beach deyince beklentinizi yükseltmeyin. Kendi halinde, estetikten yoksun, amatör bir işletme. Şezlong kişibaşı 25 TL. Ama plastik ve üzerinde kırıklar var, minder yok. Yani havluyu direkt plastik şezlonga seriyorsunuz, bu da konfordon yoksun oluyor haliyle. Plajda ince kum var, denizin de bir bölümü oldukça sığ. Çocuklar dalgalarla bayağı eğleniyor.







Bu arada işletmede servis için kişi sayısı 3 ve bu kişiler hem sahilden hem de restorandan sorumlu.  Hal böyleyken sipariş vermek için bekliyorsunuz ve hangisine rastlarsanız ona sipariş veriyorsunuz. Bu da karışıklığa neden oluyor. Biz bunu fark edince kendi kendimize not tuttuk. Nitekim hesap geldiğinde haklılığımız kanıtlandı. Gelmeyen sipariş hesaba eklenmiş, gelen sipariş eklenmemiş vs. 

Yani kalabalık  gittiyseniz siparişlerinizi not alın derim ☺️

Fiyatlar;
Türk kahvesi 20 TL.
Cay 7 TL.
Su 4 TL.
Hamburger 60 TL
Cola 18 TL
Combo 60 TL
Bir 42 TL 
istavrit 70 TL

Fiyatlar diğer sayfiye yerlerine göre uygun ancak ortam da ona göre denebilir. Şimdilik benden bu kadar.. bir başka seyahatte görüşmek dileğiyle, kocaman sevgiler 👋🏻 🤗