28 Ağustos 2014 Perşembe

2014 Yaz Tatilimiz - Barselona - Nice - Ventimiglia - Monaco (Monte Carlo) Cannes

 RÜYA GİBİ TATİL

2014 yaz tatili için İstanbul - Barcelona uçuşu ile başlayan ve Nice - İstanbul uçuşu ile biten rüya gibi bir tatil yaşadık. Buralarla ilgili çeşitli bloglardan her türlü bilgiye erişmeniz mümkün. Benim niyetim burada sadece çektiğimiz fotoğrafları paylaşmak. Tatil amaçlı gidince "araştırmacı - gazeteci" ruh haliyle oralarda dolaşmak çok da keyifli olmuyor açıkcası :) Ben tatilimin keyfini sonuna kadar yaşadım, anılarımı kalıcı hale getirmek için de fotoğraflarımı burada paylaşıyorum.. ilginizi çekerse buyrun lütfen ;)

İlk durağımız Barcelona...

Sevgili eşim internetten bulduğu otel seçimleriyle bizi hiç mutsuz etmedi.. Gerçekten de bulduğu oteller, hem merkezi, hem de temiz otellerdi.. Şansımız Barcelonada da böyle oldu..

Barselona ve Güney Fransa ile ilgili önemli not gece 23:00 ten itibaren metro, tren, otobüs saatlerine dikkat edin... Taksi alternatifi her zaman var tabii ki..



 
Otelimize giderken

Otelimize yerleştikten sonra öğle yemeği için turistik değil de yerli halkın yemek yediği bir mekan önerisi istedik, işte aşağıda göreceğiniz foto Braseria Suyapa aynen böyle bir mekandı.. Yemekler çok lezzetli, fiyatlar da çok uygundu..

Kızım Wifi şifresi olmadan yaşayamaz...


Yemek sonrasında ver elini Park Güell

 www.parkguell.cat

 Carrer d'Olot, s/n, 08024 Barcelona, Spain
+34 902 20 03 02


Park Güell - Barselona - İspanya
 Park Güell
1900-1914 tarihleri arasında, Güell ailesinin soyluluk göstergesi olarak ve Barcelona aristokrasisi için yaptırılmıştır. Park, 1923'ten sonra halka açılmıştır. Parkın merdivenleri ve pavillion kısımları Antoni Gaudi tarafından tasarlanmıştır ve peri masallarındaki gibi bir görünüme sahiptir. Park Güell’in inşasında doğal şekil ve figürler kullanılmıştır.
Park Güell’in inşası bir geliştirme projesi olarak başlamıştır. Eusebi Güell isimli bir Katalan sanayici Barselona’nın kuzeyinde 17 hektarlık bir alan satın aldı. Bu alanı İngiliz tarzı ile tasarlanmış bir yere dönüştürmek istiyordu. Kamuya açık binaların yanı sıra 60 tane evin inşa edilmesi de planlanıyordu. 1900 yılında Güell, bu proje ile ilgili Gaudi ile görüştü. Josep M. Jujol ve Francesc Berenguer gibi isimlerin de yardımıyla Gaudi 1914 yılına kadar bu alanda çalıştı. Fakat ticari olarak başarısız olan proje ile bir tane bile ev satılmadı! 1918 yılında devlete geçen arazi Park Güell olarak 1922’de halka açıldı.
Ziyaretçiler ve parka bakan kişiler için iki tane ev inşa edildi. Gaudi’nin tasarladığı pavillion kısımları ünlü masal Hansel ve Gratel’dekine benzemektedir. Binanın çatısı parlak ve renkli kiremitlerle kaplıdır. Parkın girişindeki merdivenler de Gaudi’nin eseridir. Dragon görünümlü kertenkele bu kısımda yer alır ve Park Güell’in sembollerindendir. Başka bir merdiven kısmı ile Gran Placa Circular’a geçilir. Burada yaşayanlar için alışveriş mekanı olarak inşa edilen dünyanın en uzun bankı ile bitişiktir. Buradan Akdeniz manzarası harikadır. Tüm platform 86 sütun ile desteklenmektedir.




Park Güell ‘e Ulaşım

Güell Park, tüm Barselona’yı gören bir tepe üstündedir. Bu yüzden tepeye yürümeniz gerekebilir. Metro ile gelip “Lesseps” durağında indikten sonra 300 metre kadar yürüyüp bu parka ulaşabilirsiniz. Ayrıca 24 numaralı otobüs ile hem şehir manzarasının tadını çıkarabilir hem de ulaşım sağlayabilirsiniz. Barcelona Bus Turistic, üstü açık turistik otobüsler ile de bölgeye ulaşabilirsiniz. Bu arada Park parka giderken çevrede birçok hediyelik eşya satan dükkan bulabilirsiniz. Buralarda satılan eşyalar daha çok Gaudi tarzında yani oval ve rengarenk. Eğer bu tarz hediyeliklerden hoşlanıyorsanız Park Guell etrafındaki hediyelikçilerde fazla çeşit hediyelik bulabilirsiniz.



Bulutlu havada gitmemiz iyi olmadı aslında...














Beklenen oldu ve deli gibi yağan bir yağmur başladı.. Bir ağacın altına sığındık, çünkü yağmur durmak bilmedi.. Fırsatçı zenciler, muşamba yağmurluk satmak için başımıza üşüştüler, 1 TL ya da 50 kuruş değerindeki poşet yağmurluğun fiyatı 5 Euro!

Yağmur durduktan sonra, dönüş yolu yokuş aşağı olduğu için yürüyerek bu aşağıdaki şekildeki binaları izleyerek güle oynaya otelimize döndük.. ama Park Güel ziyaretimiz yarım kaldığı için dönmeden önce, güzel bir havada tekrar ziyaret etmeye karar verdik.

Barselonada balkonlar hep böyle yeşil tenteli..


Akşam yemeği için her seyahatimizin klasik uğrak yeri olan Hard Rock Cafe'nin yolunu tuttuk.




Gelsin artık şu metro






Ertesi gün dünyanın en büyük akvaryumunu gezmeye gittik..

L'Aquarium de Barcelona
Address: Moll d'Espanya del Port Vell, s/n, 08039 Barcelona, Spain


Akvaryum Akdenizin en hareketli limanı olan Barselona limanda (Port Vell) olduğu için yol çok eğlenceliydi..


Port Vell, Barselona Limanı’nın bir parçası olan limandır. 1992 Barselona Olimpiyatları öncesinde yenileme çalışmaları kapsamında inşa edilmiştir. Liman yapılmadan önce bu kısım boş ambar, tren yolu depoları ve fabrikaların olduğu bir yerdi.
Günümüzde ise Port Vell turistlerin uğrak noktası olan bir yerdir. Her yıl 16 milyon kişi tarafından ziyaret edilir. Limanda Maremagnum isimli bir alışveriş merkezi bulunmaktadır. Bu merkezde mağazalar, sinema, barlar ve restoranlar vardır. Ayrıca Avrupa’nın en büyük akvaryumu da Port Vell’de ziyaret edilmesi gereken noktalardandır.
Akvaryum içerisinde 8000 kadar balık çeşidi ve 11 tane köpek balığı bulunmaktadır. 22 kısımdan oluşan akvaryumda 6 milyon litre deniz suyu kullanılmaktadır. Rambla de Mar isimli bir yaya yolu La Rambla’yı limana bağlar. Gemilerin limana girmesi için açılır kapanır bir köprü bulunmaktadır. Amerikan sanatçı Roy Lichtenstein’in Moll de la Fusta isimli heykeli limana bir sanat dokunuşu kazandırmaktadır.




sonunda akvaryuma geldik..

L'Aquarium de Barcelona























Dünyanın en zehirli balığı
















Penguen bile vardı ;)





Öğle yemeğini de akvaryumda yedik.. Akvaryumda kalamar yemek çok anlamlıydı...

Akvaryum Shop'tan alışveriş yapmadan olur mu?



Akvaryum çıkışı yolumuzun üzerinde aşağıdaki alışveriş merkezi çıktı..

Limanda bulunan alışveriş merkezi



Liman



Barcelona Limanı Panaromik görünüşü






Kristof Kolomb Heykeli (İng: Columbus Monument, İsp: Monument a Colom): La Rambla’da yer alan 60 metrelik bir heykeldir. 1888 yılında Exposicion Universal de Barcelona (Evrensel Barselona Sergisi) için ve Kristof Kolombus’un Amerika’ya ilk seferi şerefine yapılmıştır. Bu sefer sonucunda Kolombus, Kraliçe Isabella I ve Kral Ferdinand V’ye Amerika kıtasının varlığını haber vermiştir. Heykel Rafael Atche tarafından yapılmıştır.





Kente damgasını vuran yerlerden birisi de Akdeniz'in en hareketli limanı olan Barcelona Limanıdır. Bu limana yılda 700.000'den fazla gemi uğradığı söylenir. Limana çıkan ana yollardan biri, ünlü kaşif Christopher Columbus'un heykeline gider yani buraya...


Cristof Colomb, Kristof Kolomb, Cristóvão Colombo hatta Columbus'da denir.
(1451 - 1506)
- See more at: http://www.stildirektoru.com/2012/08/kristof-kolomb-heykeli-barcelona-liman.html#sthash.pkneWqlV.dpuf

Kente damgasını vuran yerlerden birisi de Akdeniz'in en hareketli limanı olan Barcelona Limanıdır. Bu limana yılda 700.000'den fazla gemi uğradığı söylenir. Limana çıkan ana yollardan biri, ünlü kaşif Christopher Columbus'un heykeline gider yani buraya...


Cristof Colomb, Kristof Kolomb, Cristóvão Colombo hatta Columbus'da denir.
(1451 - 1506)
- See more at: http://www.stildirektoru.com/2012/08/kristof-kolomb-heykeli-barcelona-liman.html#sthash.pkneWqlV.dpuf

Cristof Colomb Heykeli ve ben deniz



Kente damgasını vuran yerlerden birisi de Akdeniz'in en hareketli limanı olan Barcelona Limanıdır. Bu limana yılda 700.000'den fazla gemi uğradığı söylenir. Limana çıkan ana yollardan biri, ünlü kaşif Christopher Columbus'un heykeline gider yani buraya...


Cristof Colomb, Kristof Kolomb, Cristóvão Colombo hatta Columbus'da denir.
(1451 - 1506)
- See more at: http://www.stildirektoru.com/2012/08/kristof-kolomb-heykeli-barcelona-liman.html#sthash.pkneWqlV.dpuf


Port de Barcelona










La Rambla (Les Rambles) Barselona’daki en ünlü caddedir. Cadde, işlek bir meydan olan Plaça de Catalunya ile Columbus Monument (Kolombus Anıtı) nı birbirine bağlar. Hem yerel hem de yabancı turistler için popüler bir nokta olan La Rambla’nın orta kısmı yayalara açıktır ve ağaçlarla sınırlandırılmıştır. Büfeler, çiçekçiler ve sokak sanatçıları bu caddede görülebilir. Trafik ise yaya yolunun iki yanında akar.
La Rambla aslında küçük bir caddeydi. 16. yüzyılda nehir kenarında manastırlar ve üniversiteler inşa edildi. 19. yüzyılda şehir duvarı yıkıldı ve yerine bugün gördüğümüz binalar yapıldı. Orijinal binalar zarar gördü ama bir şekilde hala hatırlanıyorlar. Bir caddenin tamamı olan kısım ise La Rambla olarak adlandırıldı ve bu cadde beş kısımdan oluşur.
La Rambla’nın ilk kısmı “Rambla de Canaletes”dir. İsmini 19. yüzyıl yapımı Canaleta çeşmesinden alır. İnanışa göre bu çeşmeden su içen kişi Barselona’ya tekrar gelir. İkinci kısım “Rambla dels Estudis”dir. 16. yüzyıl yapımı bir üniversiteden adını almıştır. Bu üniversite 1843’de zarar görmüştür. Bir sonraki kısım “Rambla de Sant Josep”dir. Adını 1900 lerde yıkılan bir manastırdan alır. Çiçekçilerin yoğun olduğu bir kısımdır. La Rambla’nın dördüncü kısmının adı “Rambla dels Caputxins”dir. Adını yine yıkılan bir manastırdan alan bu kısımdaki en önemli ve dikkat çeken bina Gran Teatre del Liceu adındaki Barselona opera binasıdır. La Rambla’nın beşinci ve en son kısmı “Rambla de Santa Monica”dır. Önceden manastır olan ve sonrasında müzeye dönüştürülen bir yerden adını alır. Buradan Kolombus Anıtı (Columbus Monument)na ulaşılabilir. Bu anıt 1888 dünya sergisi için yapılmıştır.
La Rambla’dan Port Vell yönünde yürümeye devam ederseniz mağaza, tiyatro, sinema ve bir akvaryumun olduğu Rambla de Mar kısmına ulaşabilirsiniz. Viaplana ve Pinon tarafından tasarlanan Rambla de Mar tahta bir köprü ile denize ulaşır ve Akdeniz’e bağlantının sembolüdür.
Cadde ortasında şehrin en ünlü gezi noktalarından olan La Boqueria bulunuyor. Kapalı pazar olan La Boqueria’da bir birinden taze meyve ve sebzeler bulabilirsiniz.
Cadde üzerinde birçok hediyelik eşya satan dükkan bulunuyor buradan sevdiklerinize ve kendinize güzel hatıra eşyalar alabilirsiniz. La Rambla Caddesi bu kadar hareketli olmasına rağmen pazar günleri neredeyse her yer kapanıyor. Sadece turistler ve ana cadde üzerindeki hediyelikçiler açık kalıyor. Onun dışında ara sokaktaki çoğu mağazayı pazar günleri açık bulamıyorsunuz.

La Rambla Caddesi

La Rambla Caddesi

La Rambla Caddesi, bizim İstiklal Caddemiz gibi hareketli...

La Rambla Caddesi




 La Boqueria
 Address: Rambla, 91, 08002 Barcelona, Spain 



La Boqueria (İng: Mercat de Sant Josep de la Boqueria, İsp: El Mercado de San José), Barselona’daki en ünlü pazardır. Rambla de Sant Josep’de bulunan Pazar yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktasıdır. Pazarın isminin “boc” (goat / keçi) kelimesinden geldiği ve bununda 13. yüzyılda burada keçi eti satışı yapılmasından kaynaklandığı düşünülmektedir. La Boqueria’ya kaynaklarda ilk kez 1217 yılında değinilmektedir. Sonrasında farklı formlara bürünse de içeriği hemen hep aynı kalmıştır.
La Boqueira pazarı La Rambla’dan aşağı giderken sağda kalmaktadır. Hemen her zaman yoğun olan bu pazar yeri sonbaharın sonlarında, kışın ve ilkbahar başlangıcında Pazar günleri kapalıdır.
La Boqueria’nın resmi adı Mercat de la Boqueria’dır. 1593 yılında bölgede inşa edilen Saint Josep manastırının adı üstünde etkisi olduğuna inanılmaktadır. 1835 yılında bu dini alan yangından zarar görünce yerine Katalan mimar Josep Mas i Vila tarafından bu pazar bir meydan olarak inşa edilmiştir. O dönemde açık alanda satış yapan pazarcılar trafik tarafından engellenmekteydi. Yeni pazar meydanı, Plaça del Treball, çeşmeleri, heykelleri ve sütunları ile Barselona’daki en güzel alanlardan biri sayılıyordu.

St. Josep La Boqueria Barcelona
1914 yılında pazar alanının üstü bugün de görülebilen demir yapı ile kapatıldı. Demir girişi renkli cam paneller ile süslendi. La Boqueria, İspanya’daki en renkli yerlerden biridir. 200’den fazla satış yerinde taze sebze, meyve, balık ve et satılmaktadır. Bazı satış yerlerinde kurtçuk, böcek gibi egzotik yiyecekler satılmaktadır! Bunun yanı sıra La Boqueria’dan atıştırmalık bir şeyler de alabilirsiniz.
Aynı alan içerisinde yerel bir yerde yerel lezzetler tatmak istiyorsanız tapas bar adı verilen yerleri deneyebilir ve ayakta tipik Katalan ve İspanyol yiyeceklerinden tadabilirsiniz. Taze sıkılmış meyve suyu seçenekleri de La Boqueira’da bulabileceğiniz diğer bir çeşittir. Kısacası özellikle Akdeniz damak tadını yerinde yaşamak istiyorsanız mutlaka La Boqueria’ya gelmelisiniz.
Pazar hem yerel hem de yabancı turistlerin geldiği bir yerdir. Yerel halk pazar alışverişini yaparken yabancılar genellikle yiyecek sağlıklı bir şeyler aramaktadır. Hemen her zaman kalabalık olan La Boqueria sabahın erken saatlerinde nispeten daha sakindir. Siz de La Boqueria ‘ya akşamüstü giderseniz biraz daha pazarlık yapıp ucuza alışveriş yapma şansına sahip olabilirsiniz. Yalnız dikkat! Mercatt la Boqueria pazar günleri kapalıdır.

Karşıdaki pencerede Marilyn Monroe vardı ama çok net görünmüyor maalesef...


La Boqueria

La Boqueria



La Boqueria








Barcelona ismi Katalunya olarak değişse çok mutlu olur Barcelona halkı....










Sevgilim adres sorsun, biz selfie çekelim....




Övgüyle söz edilen hamburgerci


 Fiyatları Hard Rock Cafe'ye göre oldukça uygun ve de çok leziz... Kredi kartı geçmiyor..



Sevgiye muhtaç köpek, dakikalarca kendini sevdirdi...


Geleneksel içecekleri Sangria'yı tattığımız mekan...


La Rambla Cadde boyu eğlence...



Toplu taşımalarda hayvan taşıma özgürlüğü mevcut

Sevgi arsızı köpek benden de nasibini aldı haliyle...

 İlk günümüzde Gaudi'nin Park Güell'ini gezerken yağmura yakalandığımız için Barselonadan ayrılmadan tekrar orayı ziyaret ettik, çünkü ziyaretimizin sonunda Gaudi'nin tasarımlarını hangi ruh haliyle yaptığının konu edildiği 4D filmini izledik.

Kaynak: http://www.milliyet.com.tr/antoni-gaudi-kimdir-iste-cevabi---1727559-skorerhaber/

Antoni Gaudi ve Hayatı
Tam adı Antoni Plàcid Guillem Gaudí i Cornet olan Antoni Gaudi, Barselona'nın en ünlü mimari eserlerinin yaratıcısı olarak bilinir.
İspanya'da Art Nouveau akımının öncüsü olan Katalan mimar Gaudi, 25 Haziran 1852'de Katalonya'nın Reus kentinde doğmuştur. Mimari eğitimine 1869'da başlamıştır. Askerlik ve çeşitli başka nedenlerle bu eğitim 8 yıl sürmüştür. Eğitimini tamamladığı 1878 yılında Barselona, sanatsal etkinliklerin merkezi halindedir ve Gaudi'nin kişiliğinin gelişiminde büyük etkisi olmuştur.
Gaudi, Fransız mimar Eugene Viollet-le-Duc ve İngiliz düşünür John Ruskin'den etkilenmiştir. Zaman içerisinde kendi estetiğini yaratan Gaudi, 19. yüzyılın baskın stillerinin önüne geçmeyi başarmıştır.
Art Nouveau akımının en başarılı temsilcilerinden biridir.
Art Nouveau
1890-1910 arasında sanatta yeni modernizm akımının adı. Sanatçılar eserlerini eseri saran çevre ile uyumlu hale getirmeye çalıştılar.
Gaudi'nin eserleri
Gaudi'nin ilk önemli eseri Vicens ailesi için inşa ettiği Barselona'daki Casa Vicens isimli yazlık evdir. Daha sonra sanayici Eusebi Güell ile güçlü bir ilişki kuran Gaudi, bu aile için yaptığı eserlerle tüm Barselona'da adını duyurmuştur. Bu eserler Güell Pavilyonu, Güell Sarayı, Güell Mahzeni, Colonia Güell Türbesi ve Güell Parkı’dır.
Diğer önemli eserleri arasında Teresano Koleji, kendisine yılın binası ödülünü kazandıran Celvet Evi, Bellesgurad Villası,  La Pedrera adıyla bilinen Casa Milà ve Battlo Evi bulunur.
En ünlü eseri - La Sagrada Familia (Kutsal Aile) Bazilikası
Gaudi, 1882’de Francesc de Paula Villar y Lozano tarafından yapımına başlanan bu kiliseyi tamamlama işini 1883’de üzerine almıştır. Zamanla başka tüm işlerinden sıyrılan Gaudi, 1908'den 1926'daki ölümüne kadar sadece La Sagrada Familia ile uğraşmıştır. Gaudi'nin amacı; tüm mimari bilgisini karmaşık semboller sistemi ve inancın gizemlerine ilişkin görsel açıklamalarla birleştirerek bir 20. yüzyıl katedrali yaratmaktı. Bu nedenle stüdyosunu da inşaata taşıdı ve hayatını bu esere adadı.
Gaudi, La Sagrada Familia'yı bitiremeden 7 Temmuz 1926'da 74 yaşındayken bir trafik kazasında hayatını kaybetti ve La Sagrada Familia'ya gömüldü.
















Barselona'nın Gaudi'si mi yoksa Gaudi'nin Barcelona'sı mı?
Mutlaka Gaudi 4D için bilet alın ve izleyin.. Park Güel yakınlarında gözünüze çarpacaktır mutlaka.. 10 - 15 dakikaklık harika bir deneyim olacağına eminim.



Barcelona binaları

Casa Batlló

Passeig de Gràcia, 43, 08007 Barcelona, Spain
+34 932 16 03 06

Casa Batllo, Antoni Gaudi ve Josep Maria Jujol’un restore ettikleri bir binadır. 1877 yılında inşa edilen bina 1905- 1907 yıllarında yeniden tasarlanmıştır. Barselona Passeig de Gracia’da yer almaktadır.
Yerel adı “Casa del ossos” olan Casa Batllo orta sınıf bir aile için yapılmıştır. Gaudi’nin yaptığı her şey gibi bu yapı da oldukça etkileyici görünmektedir. Modern mimari örneklerinden olan binanın özellikle zemin katı şekilsiz oval pencereleri ve taş heykel işleri ile görmeye değerdir.






Casa Batllo Ziyaret Saatleri & Giriş Ücretleri

Yapı, her gün saat 09:00-20:00 saatleri arasında ziyaretçilere açıktır. 28, 31 Mayıs , 15, 21, 27 Haziran günleri ise saat 14:00 ‘e kadar açıktır. Casa Batllo’ya giriş ücretli ve yetişkinler için 20,35 Euro’dur.

Casa Batllo’ ya Ulaşım

Bölgeye en yakın metro durağı “Passaig de Garcia” dır. Barcelona Bus Turistic, üstü açık turistik otobüsler ile de bölgeye ulaşabilirsiniz.







Sagrada Familia Ziyaret Saatleri & Giriş Ücretleri

Kilise; Ekim-Mart ayları arasında 09:00-18:00, Nisan-Eylül ayları arasında ise 09:00-20:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.
Sagrada Familia’ya giriş ücreti yetişkinler için 12.5 Euro’dur. Kiliseyi rehber ile ya da audio guide (sesli rehber) kiralayarak da gezebilirsiniz. Rehberli geziler için ücret 16.5 Euro.

Sagrada Familia’ya Ulaşım

“Sagrada Familia” metro durağı kilisenin hemen yanında bulunuyor.  Barcelona Bus Turistic, üstü açık turistik otobüsler ile de bölgeye ulaşabilirsiniz.








Bu kilisenin inşa edildiği alan üzerinde 1882 yılında F. Del Villar’ın başladığı neogotik bir proje yapılıyordu. Villar’ın ani ölümü üzerine bu proje yarım kalınca 1883 yılında Gaudi çalışmaya başlamıştır ve hayatını bu kilisenin inşasına adamıştır.
Gaudi, Sagrada Familia’ya kendini öylesine adamıştır ki çalışma ve uyuma alanlarını da buraya taşımıştır. 1926’da bir trafik kazası geçirmiş ve üç gün sonra bilinci kapalı bir şekilde 74 yaşında vefat etmiştir. Fakat kilisedeki çalışmalar devam etmiştir. 1936’da Gaudi’nin notları ve tasarımları İspanya Sivil Savaşı sırasında yakılınca çalışmalara ara verilmiştir. 1952 yılında karşı çıkmalara rağmen projeye yeniden başlanmıştır. Daha önceki çizim ve tasarımlar üzerine dayandırılan bu çalışmalar ile 1954 – 1956 arasında Sagrada Familia’nın ön yüzü ve batı kısmında bulunan dört kulenin inşası bitirilmiştir.














Nou Camp Stadyumu (Camp Nou), Barselona’da yer alan bir futbol stadyumudur. 1957 yılından beri Barselona Futbol Kulübü’ne ev sahipliği yapan stadyum 96. 336 seyirci kapasitesine sahiptir. Kapasite açısından Avrupa’nın en büyük, dünyanın 11. en büyük stadyumudur.
Nou Camp açıldığı günden bugüne uluslar arası birçok organizasyona ev sahipliği yapmıştır. FCB – Football Club Barcelona / Barselona Futbol Kulübü stadyum içerisine reklam almayan tek futbol kulübüdür. Stadın estetik yapısına ters düştüğü söylendiği için reklam alınmamaktadır. Franco döneminde Katalanların diktatörlerden kaynaklanan streslerini attıkları tek yer stadyumdu. Bu nedenle Nou Camp Stadyumu ve futbol İspanyol kimliğinin bir parçası haline gelmiştir.
Nou Camp Stadyumu içerisinde mağazalar ve futbol kulübüne ait bir müze bulunmaktadır.


Nou Camp Stadyumu


Resim yazısı ekle



Nou Camp Stadyum
 Arena: Espanya meydanında yer alan oryantalist tarzdaki eski boğa arenası yeniden düzenlenerek alışveriş merkezine dönüştürülmüş. Terasında 360 derece şehir manzarası var.






















 Font Magica 19:30'da başlayan ses, ışık ve su gösterisi kaçırılmaması gereken bir etkinliktir.









 Elveda Barcelona, sana geleceğiz tekrar...

Yarın sabah, Barselona - Nice yolcusu kalmasın...









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder