26 Ağustos 2013 Pazartesi

Thasos Adası / Yunanistan - Marble / Saliara Beach

Evet sıra geldi en en en bayıldığım beach Marble Beach'e... veya diğer adı Saliara Beach... Burası hani şu balayı çiftlerinin gittiği Bora Bora veya Seyşeller gibi beyaz kum, turkuaz deniz, kendine has bir koy olup, diğer beachlerden farklı olarak kendi canlı DJ'i olan ve dolayısıyla gençlerin de tercih ettiği gayet eğlenceli ve muhteşem güzel bir beach.. 

Bir dip not; buraya gelmemizi bir arkadaşım önermişti, bize sadece "yolları berbat ama değer" demişti, biz de bu yüzden berbat yola gayet hazırlıklıydık.. Ne kadar berbat olabilir dedik... toprak yol.. ama berbat kelimesi az kalır... buraya Thasos merkezde limandan taxi boatlarla da ulaşmanız mümkün.. Deniz dalgalı olmadığı sürece her gün bot var, dönüşte de sizi bıraktıkları gibi alıyorlar.. Hiç arabanızı bu berbat yola sokmanıza gerek yok, ama burayı da mutlaka görün derim...





DJ Türk olduğunuzu anlayınca Türkçe şarkılar da çalıyor, grup halinde de gittiyseniz, müthiş eğlenceli geçeceğine eminim :)
Öğlen atıştırmak için menülerinde fazla seçenek olmamakla birlikte yerel yiyeceklerinden souvlaki (tavuk veya pork seçenekleriyle) gayet leziz.. Denemenizi tavsiye ederim.


Bu arada mekanda localar mevcut, eğer önceden rezervasyon yaptırma imkanınız varsa ve de kalabalık gittiyseniz localarda kalmanız çok mantıklı, hiç de öyle yüksek paralar ödemiyorsunuz, sadece bir şeyler içseniz dahi locayı tutmanıza değiyor. Çok popüler bir yer olduğu için, sabah erkenden şezlong ve şemsiyeler doluyor bu yüzden  ve eğer grubunuzla ayrı ayrı yerlerde oturma durumuyla karşı karşıya kalabilir, ya da şemsiye ve şezlongsuz kuma oturabilirsiniz ki fena bir durum :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder